PROSLAVLJENA SVETKOVINA KRISTOVIH NASLJEDNIKA

Župa Novo selo-Balegovac O SVETKOVINI APOSTOLA PETRA I PAVLA, slaveći svetost onih čiji je život posvećen BOŽANSKOM SVETOŠĆU i OBJAVOM, župljani u Trodnevnici duhovne priprave i slavlju same svetkovine obnoviše svoju svetost.
U prvom danu trodnevnice dr. Pero Brkić, istaknuo je odgovornost župljana spram svojih Zaštinika, koje su sami za svoju Župu odabrali, skrenuvši pažnju osobito na sv. Petra.
U drugom danu duhovne obnove vlč. Marinko Mrkonjić, upućuje na BOŽANSKU OBJAVU kako je neophodno biti njen dobar učenik , upravo onako kako su to bili: sv. Ptetar i Pavao.
U Danu Gospodnjem i trećem danu duhovne obnove Župnik je u slijedu Božanske Riječi objavio održanu propovijed pod naslovom „ VELIČANSTVENE OBLJAVE ZA NAŠE VRIJEME“.
U svečanom sv. Misnom slavlju i koncelebraciji petnaest svećenika vlč. Jakov Kajinić, duhovnik duša koja se pripremaju biti posvećeni u sv. Redu, izlaže neophodnost kršćanskog puta kojeg su odabrali apostoli Petar i Pavao. Oni su primivši od Krista Duha Svetoga i Božansku Objavu: radom, djelima i mučeničkom smrću, ukazali na snagu Crkve koju su predvodili i koju predvode njihovi nasljednici sve do danas.
Svi su svećenici, zajedno s Božjim pukom na kraju svetoga Misnog slavlja, klečeći izmolili pred likovima Sv. Petra i Pavla zahvalnu molitvu vjere i ljubavi, sjećajući se dana vlastitog posvećena u svedom Redu kojeg su primili od Apostolski nasljednika.