HKM BALEGOVCA NA PUTU ZA DUBROVNIK

U petak 25.travnja 2014. u 22:00 sata  NAŠA HRVATSKA KATOLIČKA MLADEŽ krenula je na susret HKM u Dubrovniku.


Na ovogodišnjem Susretu hrvatske katoličke mladeži okupilo se oko  35 000 mladih zajedno s 500 svećenika u više od 650 autobusa. Čast da budemo dio mladih koji su sudjelovali u ovom predivnom događaju imali smo i mi - mladi Župe sv. Petra i Pavla.

Svoj put u Dubrovnik započeli smo u petak (25.travnja) u 22:00h. Uskoro su nam se pridružili i mladi iz Odžaka zajedno s časnom sestrom Agnieszkom, a nakon nekog vremena i mladi iz Sivše. Prije samog dolaska u Dubrovnik u autobusu nam se pridružio i naš volonter Berislav, član mladih župe koja nam je bila domaćin. Iako je cijelu subotu kiša neumorno padala, uspjeli smo vidjeti barem neke znamenitosti Dubrovnika i sudjelovati na svetoj misi koju je u gruškoj luci predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Po završetku misnog slavlja uputili smo se u Župu Marije Magdalene (Mandaljena) gdje smo bili smješteni po obiteljima. Domaćini su nam priredili večeru, nakon koje je uslijedio zabavni program. Iduće jutro ponovno smo se okupili na zajedničkoj misi, a zatim je došlo vrijeme našeg odlaska...

Ovim putem se zahvaljujemo Župi Marija Magdalena, župniku i svim volonterima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji SHKM, a sve vas pozivamo da nam se pridružite na idućem susretu koji će se 2017. godine održati u VUKOVARU!