U spomen braniteljima Novog Sela Balegovac

U Balegovcu-Novom Selu završen je tradicionalni  19-ti po redu Memorijalni turnir u spomen na poginule branitelje s tog područja, koji je i ove godine okupio mnoge  građane iz zemlje i inozemstva.  U župnoj crkvi prikazana je Sveta Misa za poginule branitelje u Domovinskom ratu, a u svoj propovijedi mjesni župnik velečasni   Matije Šimić  kazao je  da nas Krist za slobodu oslobodi. „On nam pomaže da se ne mučimo zabrinuto za prolazne stvari, jer život brzo teče i nije u onome što posjedujemo. Gospodar će sigurno doći i neće okasniti. Za njega postoji samo vječnost“, istaknuo je velečasni Šimić. 
             Tijekom spomena na 18 pogunulih branitelja,  kod spomen-ploče na igralištu u Novom Selu položeni su vijenci, zapaljene svijeće i  moljena opijela. Vijence su položila izaslanstva Prve balegovačke satnije,  Hrvatskog nogometnog kluba Dragovoljac,  Mjesne zajednice Novo Selo, Općine Odžak na čelu s načelnikom Jakovom Ivankovićem  i izaslanstvo  županijskog Ministarstva pravosuđa i uprave, koje je predvodio ministar Pero Radić. U natjecateljskom dijelu programa sudjelovale su četiri nogometne momčadi – domaći Dragovoljac, Mladost iz Donjeg Svilaja, Sloga iz Pruda i ekipa Dijaspore.  Prvo mjesto pripalo je momčadi Sloge.
               Tijekom prigodne večeri, prisutnima se u ime vlade Županije Posavske  i svoje osobno obratio Pero Radić,  ministar pravosuđa i uprave, koji se zahvalio svima na izdašnim donacijama za nogometni klub i mjesnu zajednicu, jer -  kako je istaknuo - organiziranjem ovakvih događaja i zajedničkim druženjima  dajemo i počast sugrađanima – poginulim braniteljima. Ovogodišnji Memorijalni turnir  u spomen na poginule branitelje iz Balegovca - Novog Sela zatvorio je u ime Općinskog odbora HDZ-a BiH  Ilija Ilić,  izaslanik u Domu naroda federalnog parlementa, istaknuvši daljnju podrušku svim projektima na tom području.
Dana 11.kolovoza 2019.