POLITIČKI SUICID OPĆ. ODBORA HDZ BiH ODŽAK

Marko Čaktaš, vijećnik

Juro Udovičić-Đuka, vijećnik

Poštovana Nado Ćulap, predsjednice Općinskog odbora HDZ BiH Odžak!

Poštovani Hrvati i Hrvatice općine Odžak!

Kao predstavnici hrvatskog naroda legalno konstituiranog Općinskog vijeća Marko Čaktaš i Juro Udovičić – Đuka zakleto smo željeli prvenstveno služiti hrvatskom narodu, koji nije zaslužio ovakvo gospodarsko, političko i teško populacijsko migracijsko stanje.

Za ovakvo stanje i sami se držimo odgovornim, i zato smo odlučili krenuti u promjene gospodarskog, političkog te životnog standarda naših građana.

Poglavito, ne želimo sudjelovati u rušenju institucija građanskih vlasti, koje se oblikuju u stranačkom hrvatskom bloku, gdje su neki već godinama razgrađivali cjelokupni hrvatski politički i gospodarski interes, kroz Općinski odbor HDZ BIH.

HDZ BiH je sa 16 vijećnika pao na 6 vijećnika, u koje spadamo i nas dvojica, a gospodin Pero Radić već je od tih destruktivnih snaga izbačen.
Godinu dana pokušavamo istrajavati na preobrazbi postojećeg stanja, i nažalost nije išlo.

Ali, ono što je najveća destrukcija iz redova Općinskog odbora HDZ BiH je rušenje najviše institucionalne zastupničke vlasti u općini Odžak na čelu koje je gosp. Pero Radić, kao predsjednik, u kojoj su još i nekako Hrvati mogli ostvariti kakve takve gospodarske i političke interese, i vršiti preobrazbu političkog i gospodarskog stanja, koje bi trebalo promijeniti na bolje sadašnji životni standard Hrvata i ostalih građana na općini Odžak.

Priopćujemo,

da onaj tko ruši instituciju Općinskog vijeća u kojemu se još jedino nalazimo kao legalno izabrani predstavnici hrvatskog naroda, je sve drugo osim Hrvat.

Poštovani hrvatski puče,

koji ste nas izabrali i vi koji ste simpatizeri naših nastojanja za promjene postojećeg stanja, želimo izjaviti svoje obećanje da zakletvu služenja hrvatskom narodu ne želimo izdati ni pod kakvu cijenu ili ucjenu, i zato istupamo iz stranke HDZ BiH.