DOGAĐAJ ZA POVIJEST BALEGOVCA

Ono što čini ljepotu „svete liturgije“ svakako je ckvena glazba i pjevanje. Svaka Župa nastoji dosegnuti taj cilj, ali do njega nije lako stići. Mojim dolaskom u župu Balegovac odmah sam odlučio poslati nekoga na školovanje za crkvenu glazbu. Imao sam sretnu okolnost da su se moje želje ispunile u osobi gospođe BOŽICE KOVAČEVIĆ r. Barišić.
Božica je kćer Ilije i Mare Barišić, rođena 1988 g. u Odžaku, a vjenčana je 2013. s Antom Kovačević iz Balegovca, gdje su stalno nastanjeni u  obiteljskoj kući.
Božica je nakon nekih glazbenih osnova u sviranju u tri mjeseca rada s profesoricom glazbe gospođicom ANDRIJANOM TADIĆ u Žepču i dugogodišnjom orguljašicom u župi Lug Brankovići, postigla da je 24. studenoga u Balegovcu prvi puta zasvirala kroz cijelu liturgiju.
Mojoj radosti nije bilo kraja, i ne znam kome bih više zahvalio: Providnosti Božjoj u odabiru Božice ili profesorici Andrijani, koja je odmah nakon prvih sati vježbe odaslala poruku: Dobru ste i sposobnu osobu odabrali.
Obadvjema čestitam i zahvaljujem ispred cijele Župne zajednice, iako znam da će tu trebati još puno sati vježbe i škole. Ali ovo je povjesni trenutak za župu Balegovac.

Profesorica Andrijana završila je na svom glazbenom putu : Osnovnu glazbenu školu u Žepču, Srednju glazbenu školu u Zenici i Muzičku akademiju na sveučilištu u Sarajevu.