Duhovni život župe - Molitvene zajednice

Ima dosta vrijednosti u duhovnom životu vjernika ove Župne zajednice. Nedjeljom i blagdanom se služe dvije Svete Mise u 8, 30 i 11 sati, a radnim danom služi se jutarnja ili večernja Sveta Misa. Na svetim misama vjernici laici sudjeluju kroz službe u Crkvi: ministranti, liturgijski pjevači, čitači i članovi Molitvene zajednice.

Svakog osmog dana u mjesecu služi se zavjetna Sveta Misa Gospi Brze Pomoći. Taj dan je duhovna obnova i adoracija za Župnu zajednicu.  
To je mjesečna duhovna obnova župljana i drugih hodočasnika po zagovoru Majke Božje. Prije Svete Mise zajednički se moli Krunica BDM i služi se sakrament Ispovijedi. U župnoj crkvi u Novom Selu postoji potreba za izgradnjom Euharistijskog nedjeljnog zajedništva. Na tu nakanu osobito molimo Zavjet BDM. 

Kroz vrijeme Došašća služe se Svete Mise Zornice u 6 sati.
Ta kršćanska tradicija sudjelovanja na Svetim Misama u cik zore kroz vrijeme Došašća ima snažnu poruku. Osobitu budnost stalno pokazuju djeca i majke.

Kroz vrijeme Korizme, svakog petka se služi pobožnost Puta križa na kojoj sudjeluje puno vjernika.  Ta pobožnost je jako bliska hrvatskom katoličkom puku.

U svibnju i listopadu svaku večer moli se Krunica BDM, moli se zavjetna molitva ove Župe i služi Sveta Misa.  Krunica se moli i svake nedjelje prije rane svete mise.

Na početku svake nove školske godine redovito se slavi Sveta Misa za blagoslov u novoj školskoj godini.
Tu sudjeluju svi učenici, vjeroučitelji, nastavnici, odgojitelji, roditelji i drugi vjernici.

Samaritansko djelovanje prema starijim osobama polako uzima svoj korak.  

Vjernici rado sudjeluju na svim hodočašćima. Tako se iz ove Župne zajednice redovito hodočasti u Marijansko svetište u Komušinu, na biskupijske, nacionalne i ine skupove kako bi se gradilo unutar župsko, biskupijsko, nacionalno i opće crkveno zajedništvo.

Djeca i mladi su do svršetka Srednje škole redoviti polaznici župnog vjeronauka. Osnovna škola prolazi pripravu za sakramente: Ispovijedi, Prve pričesti, Krizme, dok  srednjoškolci  i studenti prolaze kroz razne službe unutar Župe. 

Među pukom živi osobna i obiteljska molitva, post i djela ljubavi. Sve zajednice u Župi imaju svoju mjesečnu duhovnu obnovu na dan Zavjeta BDM.

Kao osobitost ove Župne zajednice valja istaknuti nastojanje da svaki pojedinac daje svoj doprinos životu, duhovnom i materijalnom rastu zajednice kroz neku od službi i poslanja. Svi oni imaju svoje mjesto u nastojanju da se bude blizu Bogu i čovjeku, da se gradi vlastiti put spasenja kroz Zajednicu. U nadi da će nas Bog okupiti i sačuvati zajedništvo svih onih koji osjećaju ljubav župnog obiteljskog zajedništva.

U rujnu 2015. osnovana je Biblijsko-molitvena zajednica "Sveti Pavao" .