JUNACI SVAKIDAŠNJICE!

Na blagdan KATEDRE SVETOG PETRA 22. veljače 2014.  u Župi Balegovac imenovani su od strane Ordinarija-Kardinala članovi Ekonomskog i Pastoralnog vijeća. Imenovanja je dodijelo delegat Ordinarija preč.Jakov Filipović. U večernjoj svetoj Misi u 18:00 sati koju je predvodio Dekan uz asistenciju Župnika doživljeno je radosno euharistijsko zajedništvo pod kojim je Dekan istaknuo i njegovo značenje za Župnu zajednicu. Jednostavnim i radosnim duhom ohrabrio je ovu mladu Župnu zajednicu i zaželio njen duhovni i materijalni napredak.

U kratkoj propovijedi Župnik je pozdravio sve pristune i čestitao svojim suradnicima.

 

Dragi prijatelji,

Želim Vam nešto reći o svojim Junacima svakidašnjice, kojima  sam već pet mjeseci okružen. Junacima, s čijim  tihim koracima hoda ljepota, radost i pravo junaštvo. Sve što stvaraju dolazi neprimjetno u tom promjenjivom svijetu buke i krivoga junaštva, neiskrene sreće, neiskrene ljubavi i ne prave ljepote.

Svaki dan, oni  su radost drugima, a ona im zrači natrag u njihova srca. Nikada nisu pobjegli od tijeska žrtve. Poput su grožđa kojeg tijesak cijedi, a njihov sok veseli druge. Nisu bobice van tijeska koje ptice dohvate i sve ostane bez ploda. Ma oni su, oni su puno više od toga.

Oni su shvatili, kako je lijepo kad ih NETKO  čeka, čeka Župna zajednica, čeka ih Bog i ne samo čeka, nego i treba.
O moji Junaci, pa da mi je i dolinom bola proći, zla se ne bojim, jer vi ste sa mnom.
A tko su oni, sigurno pitate?

Oni su, oni su: moji suradnici, oni su radnici u prostoru naše Župe, oni su voditelji raznih zajednica, oni su naši liturgijski pjevači i čitači, oni su ministranti, oni su voditelji sportski zajednica, oni su voditelji plesnih i kulturnih zajednica, oni su voditelji i odgojitelji malenih, oni su radnici Caritasa, oni su dobri samaritanci, oni su neumorni radnici u raznim poslovima na izgradnji ove Župne zajednice i duhovno i materijalno, oni su naši dobri dobročinitelji, oni su naši dobri župljani, oni su dobri glasnici obitelji, oni su moji i vaši prijatelji i izvan ovoga Božjeg Hrama, oni su i meni i vama najbliži po krvi koji nam pomažu i oni su…..oni su i moja Majka koja svaki dan za mene moli!

O moji Junaci svakidašnjice, kad biste znali, da niti jedno vaše djelo zaboravljeno nije, jer uspijevam još uvijek sam sebi u trag ući. Još uvijek imate snagu zaustaviti suze u mojim očima, jer mi često dođe da plačem nad ovim Narodom. Divni ste, i ja molim za Vas, jer gdje je ljubav velika, ondje ništa nije maleno.

Hvala Vam, moj život bit će prekratak za Vašu dobrotu… još jednom hvala, i čestitam!

                                              Župnik M.Dvojici Vijećnika naknadno je uručeno imenovanje zbog zauzetosti.