KRIŽNI PUT MLADIH VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE NA ŠĆITU

Mladi naše Doborske dekanije i naše Župe sudjelovali na križnom putu u Rami. Križni put i sv. Misu predvodio dr.Pero Sudar, pomoć.biskup. Naše Mlade predvodila AMANDA ĐOGAŠ, voditeljica pastoralnih programa ispred Centra Mladih u Sarajevu za podružnicu naše regije.

Pod geslom “S mladima donijeti Evanđelje svima” križni put je bio dio priprave mladih za predstojeći najveći kršćanski blagdan Uskrs

U organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, 6. travnja 2019. je na Šćitu više stotina mladih iz svih dekanata Vrhbosanske nadbiskupije sudjelovalo na pobožnosti križnoga puta koju je predvodio mons. Pero Sudar, pomoćni biskup vrhbosanski.

Pod geslom “S mladima donijeti Evanđelje svima”, ovaj križni put bio je dio priprave mladih za predstojeći najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Kako je i predviđeno, procesija i pobožnost Križnoga puta započela je u 11 sati ispred Etnografskog muzeja Franjevačkog samostana Rama Šćit, odakle je krenula kroz “Fratarski gaj” koji se nalazi u neposrednoj blizini samostana i kroz kojega su postavljene postaje Križnoga puta.

Etno skupina “Čuvarice”, animirala je pjevanje postaja Križnoga puta, a mladi iz svh dekanata, čitali su tekstove postaja. Također, mladi su nosili križ tijekom pobožnosti.

Nakon završetka križnoga puta, sudionici su se uputili do župne crkve gdje je uslijedilo Misno slavlje kojega je predvodio biskup Sudar.

Mladi su nakon Mise imali mogućnost obilaska etnografskog muzeja, Umjetničke galerije, kao i “galerije na otvorenome”.

U neslužbenom dijelu, zainteresirani su imali prigodu za obilazak Ramskog jezera i područja oko samostana, kao i prigodu za druženje i upoznavanje drugih sudionika Nadbiskupijskog križnog puta.