DOBRA VIJEST - ŽIVOT JE DAR ZA DRUGE!

Novo Selo – Balegovac 29. siječnja 2014.

U ozračju teškog stanja u kojem se hrvatski narod odžačkog kraja nalazi, ukazala se potreba jednog radnog večernjeg KOLEGIJA, u kojem se željelo vidjeti od kuda težina stanja izvire, i što tvori deficit pravog hrvatskog duha ljubavi i zajedništva.

U rad Kolegija, Predsjednik HDZ 1990. gosp. MARTIN RAGUŽ, unosi svijetlo zdravoga duha i poziva da svi moramo ozdraviti, i nikome nije dobro biti oporba svome NARODU. Jasno je pozvao na obnovu Saveza sa svojim narodom.

Jasno je rekao s kim je jedino moguć pravi savez.

Tek tada će sve izgledati drugačije.

U višesatnom radu Kolegija otvoreno su iskazane mnoge vizije i poruke, a između mnogih neke su dublje na sebe skrenule pozornost.

Ne smije se zaboraviti da čovjek praznog hrvatskog duha može biti i opasan čovjek, jer hoda na granici izdajnika prave ljubavi. Mora se dogoditi eksplozija zdravoga duha.

I zato, nije se dobro okrećati na stranu, jer drugog puta nema…. Stanje u kojem živi hrvatski čovjek je snažna lekcija našoj mudrosti i razumu. Svi oni koji predvode svoj narod nikada ne smiju izgubiti iz vida da je svaka sebičnost lažna sigurnost.
Dobro je znati da je Politika samo onda prava, ako je je ona dar za druge. A ona to može biti samo onda kada se oslobodi straha, jer u strahu nema ljubavi. Svi koji pokušavaju svirati dobru glazbu samo na svojoj žici bit će to glazba koju nitko ne želi slušati. A umijeće prave politike i prave glazbe je sviranje na mnoštvu žica koje orkestralno sviraju ugodnu glazbu za hrvatsku dušu ovoga kraja.

I na kraju razgovora koji se odvijao „oči u oči“ zaključeno je: da žrtva i ljubav imaju isto ime. A korake valja upraviti onim Putem i krenuti s onim tko posjeduje pravu Istinu.

I posljednja poruka Predsjednika je: „Svi moramo dati odgovor i šansu prilici sadašnjega trenutka“.