Sjednice župnih Zajednica

U nedjelju 8. rujna u 19:00  2013. održan je  sastanak sa svim srednjoškolcima iz Župe. U radu sastanka sudjelovalo 40 Mladih. Dogovoreno je osnivanje SAMARITANSKO - VOLONTERSKE ZAJEDNICE, MALONOGOMETNE za muške i ODBOJKAŠKE za ženske. Više o svemu na Linku Mladih i Šport i kultura Te Samaritanskoj zajednici.  

******

U nedjelju 8. rujna  pod ranovm sv. Misom u 8:30 održat će se prva zavjetna sv. Misa u čast BDM, a iza sv. Mise je klanjanje  i blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom.  

******

Dana 7. rujna u Župi počinje sakramentalni vjeronauk od trećeg razreda do osmog razreda.

******

Dana 2. rujna 2013. održana je Izborna sjednca kandidata za oba Župna vijeća. Više na Linkovima: Pastoralno vijeće i Ekonomsko vijeće

******

Dana 1. rujna 2013. u 18:00 sati održan je sastanak s djevojkama koje uređuju župnu crkvu. Napravljen je raspored za sve djevojke iz Župe. Raspored po grupama  možete pogledati na Linku  ZAJEDNICA MALDIH u Župi.

*******

Dana 30. kolovoza 2013. u 19:30 održan je sastanak s Liturgijskom zajednicom. U pismenoj formi Zajednica se upoznala s liturgijskom godinom, liturgijskim knjigama i liturgijskim bojama, te Direktorijem za liturgijsku službu i službu časova. Dogovreno je, da veliki čitači čitaju na ranoj sv. Misi a mlađi da čitaju na pučkoj sv. Misi. Napravljen je raspored čitača za mjesec rujan. Koncem rujna održat će se novi sastanak i otvoriti mogućnost i novim članovima. Članovi Zajednice prošli su kratki tečaj čitača Božje Riječi. Više na linku Liturgijske zajednice.

******

Dana 29. kolovoza 2013. održan je sastanak s predstavnicima Mladih iz Župe u 21:00 sat. Župnik je izložio plan rada kroz staleške grupe:Studentska zajednica i Srednjoškolska zajednica. Razmatrane su dosadašnje aktivnosti Mladi i nove mogućnosti. Za uređenje župne oglasne ploče svakog petka izabrane su: Ivana Studenović i Ivana Lucić.

*******

Dana 29. kolovoza 2013. u 19:30 održan je sastanak s Ministrantskom zajednicom. Dogovoren je način rada i raspored po grupama.  Ukupno ima šest grupa po četiri Ministranta. Svake nedjelje ministriraju dvije grupe. Jedna grupa ministrira na ranoj sv. Misi a druga na pučkoj sv. Misi. Dogovoren je i rad u Sportskoj zajednici. Trening za dečke u nogometu je subotom u 16:00 sati i nedjeljom u 15:00 sati. Za curice trening je nedjeljom u 14:00 sati. Više o tome na linku Ministrantska zajednica

******

Dana 28. kolovoza 2013. u 19:30 održana je sjednica Župnog liturgijskog zbora. U radu sjednice sudjelovalo je 3o sudionika. Izabrana je voditeljica Zbora gospođa Ljubica Ćulap i zamjenica gospođa Dragca Udovičić. Dogovoreno je da u skoroj budućnosti na ranoj sv. Misi pjevaju djeca do osmoga razreda, a odrasli na Pučkoj sv. Misi. S djecom bi radio Mario Udovičić, student (gitarist). Probe pjevanja za veliki Zbor održavat će se subotom u 19:00 sati. Dogovoren je način proslave Sv. Cecilije kao i hodočašće u Mariju Bistricu. Oširnije na linku Župni zbor u večernjim satima.

******

Dana 27. kolovoza 2013. u 19:30 održana sjednica KUD Novo Selo - Balegovac u prostorijama Župnog centra.  U radu sjednice sudjelovalo je 36 sudionika. Utvrđena je tematika obrade kulturne baštine ovoga kraja i izabrani su voditelji za tematsku koreografiju i voditelj za higijenu rada u prostoru župne dvorane. Utvrđen je način rada uz korištenje svih tehnički pomagala. Opširnije na LINKU KULTURA I ŠPORT.

*******

Dana 26. kolovoza 2013. u 19:30 održana je sjednica Župnih pastoralnih vijeća u proširenom sazivu s predstavnicima građanske mjesne i općinske vlasti. U radu sjednice sudjelovalo je 21 sudionik. Sjednica je tekla po utvrđenom Programu u pisanom obliku i trajala je tri sata. Na sjednici su izabrani Zapisničar za vođenje redovitog zapisnika  i Poslovdni odbor za izradu Programa rada sljedećih sjednica. Detaljnije na LINKU PASTORALNOG VIJEĆA