PRVI SASTANAK VIJEĆA ZAJEDNICE MLADIH ŽUPE NOVO SELO-BALEGOVAC

U nedjelju 16. listopada 2016. održan je prvi sastanak Vijeća Zajednice mladih. Za članove Vijeća odabrani su: Ivana Iličević, Ivana Agatić, Josip Šiljić, Franjo Iličević, Ana Ivanković i Pavica Senić.

Nakon uvodnog pozdrava i savjeta župnika, Vijeće je samostalno vodilo daljnji dnevni red sjednice.

Prije dnevnog reda odlučivalo se o samom radu Vijeća: Za zapisničare su izabrani Pavica Senić i Franjo Iličević, dok će financijsku evidenciju voditi Ana Ivanković i Ivana Iličević. Sve odluke donose se zajedničkim

izglasavanjem.

DNEVNI RED

  1. Materijali Centra za mlade iz Sarajeva (Katolička nogometna liga, Formacija animatora, Škola volonterizma, Koračajmo zajedno..)
  2. Situacije i događaji na prostoru (liturgija, proslave, putovanja, web stranica, bend, sport, folklor, tečaj gitare...)
  3. Razno

USVOJENO

  1. Ponuđene aktivnosti Centra za mlade su odgođene do iduće sjednice. Umjesto toga Vijeće je za svoj prvi projekt odabralo područje volonterizma koje će se odviti u našoj župi - nabavljanje darova za djecu povodom sv.Nikole. Darovi su predviđeni za djecu do petoga razreda (0-10 godina). Blagajnik projekta je Ivana Agatić.
  2. Vijeće je razmotrilo nekoliko aktivnosti o kojima će donijeti konačnu odluku na idućem sastanku – tečaj gitare koji bi trebao voditi Franjo Iličević, stolni tenis (Josip Šiljić), poticanje djece i mladih na uključivanje u folklor, organizacija Božićnog druženja, putovanje u Zagreb.
  3. Osnivanje Fonda Zajednice mladih

Idući sastanak mladih predviđen za 23. listopada 2016.