Bog Otac je prava ljubav, a Isus njezin lijek

Bog Otac je prava ljubav, a Isus njezin lijek (30.1.2018.)

2 Sam 18, 9-10; 24-25; 30-32; 19,3: Niti jedan bilbijski odlomak nije obliven s više suza od odlomaka u kojima David oplakuje svoga sina Abšaloma. „Sine moje Abšalome...! Oh da sam ja umro umjesto tebe, Abšalome, sine moj!“ Vojkovođa Joab, koji je pobijedio Abšaloma i ubio ga, ne razumije kako David može oplakivati smrt svoga sina Abšalona, koji je htio smrt svoga oca Davida. „Kralju, iskazuješ ljubav onima koji te mrze, a mržnju onima koji te ljube.“ Očito, otac, je uvijek prava ljubav, a sin njezin lijek.

Mk 5,21-43:Dva su se čuda dogodila u jednom Isusovom hodu. Isus ozdravlja ženu koja je dugo bolovala od krvarenja i uskrisuje na život Jairovu dvanaestogodišnju kćer.

Vjera bolesne žene: „.. dotaknem li se samo njegove haljine, spasit ću se...“ Događaji se događaju u Kafarnaumu. Mnoštvo je u hodu za Isusom. Tiskaju se sa svih strana, a Isus osjeća kako „ iz njega izlazi snaga“. Za one koji ga iskreno žele, bio je potreban samo dodir s Kristom. A, tada nastupa novi život, ne samo kod bolesne žene nego i kod uskrisenja Jairove kćeri.

Svakome je od nas potreban dodir s Kristom, jer tada iz njega izlazi milost i blagoslov. Evo što kaže Psalmista (102) „Gospodine, usliši molitvu moju, i vapaj moj k tebi da dođe! Nemoj sakrivati lice od mene u dan moje nevolje! Prigni k meni uho svoje: kad te prizovem, brzo me usliši!“